Actualitate

Încă un pas spre UNIRE. Primarii de pe ambele maluri ale Prutului se reunesc la Chișinău

Discuțiile vor avea loc la Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, platformă creată în 2013, în scopul impulsionării relațiilor dintre colectivitățile locale din cele două state.

Peste 100 de localități din România și Republica Moldova s-au înfrățit în această perioadă. În urma modificării cadrului legal, autoritățile publice locale din România au obținut dreptul să finanțeze direct, din contul bugetelor locale, proiecte și activități în localitățile înfrățite din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Congresului Autorităților Locale din Moldova, la reuniune sunt așteptați să participe și demnitari de la Chișinău și București, iar evenimentul are loc în contextul marcării Centenarul Marii Uniri de la 1918.

În ultimii ani, prin suportul direct al României, în R.Moldova au fost implementate proiecte importante la nivel local, reparate sute de grădinițe și școli, restabilite obiecte de infrastructură rutieră și aprovizionare cu apă, realizate diverse proiecte culturale, etc. 

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *