Social

Incendii de vegetație în Grecia: MAEIE a emis alertă de călătorie pentru cetățenii R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează că mai multe regiuni din Grecia se confruntă cu incendii de vegetație. Este vorba despre regiunea Viotia, regiunea Rhodope, insula Evia și orașul Alexandroupolis. În context, cetățenii moldoveni sunt îndemnați să evite călătoriile în zonele respective.

De asemenea, MAEIE subliniază că niciun cetățean moldovean nu a fost afectat, nefiind până la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii noastre diplomatice la Atena. Celor care se află deja în acele zone, le se recomandă să ia legătura cu misiunea noastră diplomatică, scrie TV8.

Șefa statului Maia Sandu l-a informat pe premierul grec, Kyriakos Mitsotákis, că Republica Moldova este gata, în următoarele zile, să detașeze 56 de pompieri ca să ajute la stingerea incendiilor devastatoare cu care se confruntă Grecia.

MAEIE, prin intermediul ambasadei Republica Moldova la Atena menține permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări. Totodată, cetățenii pot contacta la următoarele numere de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena: +30 699 793 9458, +30 697 63 08 513 sau via email: atena@mfa.gov.md, precum și la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02, email: call.center@mfa.gov.md.

Cetățenii greci și străini care se află în pericol, pot apela linia de urgenţă instituită de autorităţile grecești: +30 2131331200.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *