Actualitate

Incendii devastatoare din iunie până în prezent. Mii de oameni au ieșit la proteste în Portugalia față de conducerea țării

 Oamenii au ieșit în centrul capitalei Portugaliei, înarmați cu pancarte pe care au scris „Destule incendii”, „Destul incompetență” sau „Rușine”. Ulterior, oamenii au mărșăluit în liniște, „pentru victimele incendiilor, pentru casele distruse, pentru toți copacii arși”, a scris presa portugheză. 

Portugalia a fost devastată anul acesta de incendii de vegetație. În urmă cu o săptămână, aproximativ 40 de oameni au murit în urma incendiilor de vegetație. Totodată, în luna iunie, țara a cunoscut cel mai mortal incendiu de pădure din istoria sa. 64 de de oameni au murit și peste 250 de răniți în regiunea Pedrogao Grande, în centrul țării.

„După acest an, nimic nu ar trebui să rămână la fel ca înainte”, a declarat premierul Antonio Costa, care a reafirmat hotărârea de a se evita alte tragedii printr-o „reformă fundamentală privind amenajarea forestieră și lupta contra incendiilor”.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *