Internațional

Incendiile de vegetaţie continuă să afecteze nord-estul Greciei

Mai multe incendii de mici dimensiuni continuau să ardă miercuri în zone accidentate din nord-estul Greciei, în apropierea oraşului-port Alexandroupolis, în pofida eforturilor intense din ultimele 12 zile ale pompierilor de a le aduce sub control, transmite agenţia DPA.

Fumul dens a condus, marţi seara, la evacuarea localnicilor din satul Kotronia, conform postului naţional de televiziune ERT.

Aeronave trimise din alte ţări ale Uniunii Europene s-au alăturat sutelor de pompieri şi voluntari în cadrul operaţiunilor de stingere a flăcărilor.

Principala problemă o reprezintă faptul că terenul cuprins de flăcări este inaccesibil, singura modalitate de stingere a incendiilor fiind pe calea aerului, a declarat miercuri la postul elen de radio un ofiţer din cadrul departamentului de pompieri.

Guvernul a hotărât marţi reîmpădurirea zonelor mistuite de flăcări din nord-estul Greciei şi de la nord-vest de Atena.

Până în prezent, circa 81.000 de hectare au fost arse doar în jurul Alexandroupolis, conform programului Copernicus de observare a Pământului, al Uniunii Europene.

Pe lângă păduri dese, flăcările au distrus şi mai multe zone agricole situate la nord de Alexandroupolis. Aproximativ 4.000 de capre şi oi au murit, potrivit cooperativelor agricole care au apelat la Guvern pentru ajutor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *