Internațional

Incendiu devastator în Franța: Zece persoane, dintre care cinci copii, au murit

Zece persoane, dintre care cinci copii, au murit într-un incendiu izbucnit, în această dimineață în Franța. Oficialii au emis o declarație în care au anunțat că arderea a izbucnit într-un bloc de locuințe cu șapte etaje din Vaulx-en-Velin, transmite Reuters.

Patru persoane se află în stare critică, iar alte 10 au raportat răni minore. Ulterior, incendiul a fost stins de 170 de pompieri care au fost trimiși la fața locului la ora 03:25.

Ministrul de Interne francez, Gerard Darmanin, a declarat că nu se cunoaște încă cauza incendiului. El a adăugat că toți copiii care au murit aveau vârste cuprinse între trei și 15 ani, precizând că o anchetă privind cauzele care au declanșat incendiul va fi lansată în cursul zilei de astăzi.

Blocul de apartamente în care a izbucnit incendiul face parte dintr-un proiect de locuințe din suburbia Lyon. Se pare că flăcările au pornit de la parter înainte de a se răspândi în sus. Cartierul a avut o reputație proastă din cauza problemelor de degradare urbană și a infracționalității, dar este în curs de renovare cu mai multe milioane de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *