Social

Incendiu din Portul Giurgiulești: Pompierii asigură securitatea antiincendiară. Cinci autospeciale – la fața locului

Pompierii desfășoară o misiunea de asigurare a securității antiincendiare în Portul Internațional Liber Giurgiulești, după ce pe data de 20 ianuarie un rezervor cu granule de șrot de floarea soarelui a luat foc, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, transmite Deschide.md.

La fața locului, pentru menținerea siguranței și evitarea situației de risc sunt dislocate 5 autospeciale cu un efectiv de 13 angajați.

Pompierii au misiunea de a răci rezervorul și să asigure securitatea zonei pentru evitarea unei situați de criză.

O companie specializată contractată de proprietarul rezervoarelor urmează să efectueze demontarea silozului afectat de procesul de ardere.

Întru evitarea riscului pentru cetățeni și infrastructura zonei, pompierii vor acționa la fața locului pe parcursul procesului.

Vă amintim că două incendii au izbucnit la Portul Internațional Giurgiulești, fiind cuprinse de flăcări rezervoarele cu șrot. 

Agenția de Mediu a constat un nivel sporit de poluare a aerului. Procuratura Generală s-a autosesizat în urma incendiilor de proporții de la Portul Internațional Liber Giurgiulești. Instituția urmează să investigheze respectarea normelor tehnice și de securitate a exploatării silozurilor de păstrare a produselor afectate de incendiu.

Anterior, Ministerul de Interne a anunțat că va cere Comisiei Situații Excepționale să examineze situația de la Portul Giurgiulești. O decizie în acest sens a fost luată după vizita ministrului Ana Revenco, cu scopul de a lua măsuri speciale de protejare a infrastructurilor critice din zonă și a mediului, pentru prevenirea consecințelor mai grave.

Vineri dimineața, rezervorul nr.2 din Portul Internațional Liber Giurgiulești, în care era depozitat șrot de semințe de floarea soarelui, a luat foc, acesta fiind al doilea incendiu după ziua de joi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *