Externe

Incendiul de la un depozit de combustibil din Indonezia a ucis 19 persoane; 3 sunt încă dispărute (VIDEO)

Salvatorii și pompierii indonezieni au căutat duminică trei persoane care erau încă dispărute după ce un incendiu de proporții s-a propagat de la un depozit de combustibil din capitală și a ucis cel puțin 19 persoane.

Stația de depozitare a carburanților Plumpang, operată de compania de stat de petrol și gaze Pertamina, se află în apropierea unei zone dens populate din cartierul Tanah Merah din nordul Jakartei. Aceasta asigură 25% din necesarul de combustibil al Indoneziei.

Cel puțin 260 de pompieri și 52 de mașini de pompieri au stins incendiul vineri, cu puțin înainte de miezul nopții, după ce acesta a devastat cartierul timp de mai bine de două ore, au declarat pompierii.

Imaginile au arătat sute de oameni alergând panicați în timp ce coloane groase de fum negru și flăcări portocalii umpleau cerul.

Președintele indonezian Joko Widodo a vizitat duminică dimineața zonele afectate de incendiu pentru a-i asigura pe oameni că guvernul îi va ajuta pe cei aflați în nevoie.

Widodo a declarat că a ordonat ministrului întreprinderilor de stat și guvernatorului din Jakarta să găsească imediat o modalitate de relocare a locuitorilor departe de zona de depozitare a combustibilului sau să mute depozitul departe de cartier.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *