ActualitateExterne

Încep dezbaterile în procesul lui Hunter Biden pentru posesie ilegală de armă

Procesul fiului preşedintelui american Joe Biden, Hunter, acuzat de posesie ilegală de armă de foc, a început luni cu validarea juraţilor, iar marţi se deschid audierile propriu-zise la tribunalul federal din Wilmington, Delaware, cu cinci luni înainte de alegerile în care tatăl său speră să obţină un al doilea mandat, relatează AFP, potrivit news.ro

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, care s-a recuperat după ani de dependenţă de droguri şi alcool, este una dintre ţintele preferate ale adversarilor republicani ai tatălui său – începând cu Donald Trump – care îl consideră călcâiul lui Ahile al lui Joe Biden.

Săptămâna trecută, un tribunal din New York l-a găsit pe Donald Trump vinovat de falsificarea evidenţelor contabile pentru a ascunde o plată de 130.000 de dolari făcută către o vedetă porno pentru a evita un scandal sexual chiar la finalul campaniei sale prezidenţiale din 2016. Este un verdict fără precedent pentru un fost preşedinte american.

Prima zi la tribunalul din Wilmington, bastionul lui Biden în statul Delaware, pe coasta de est a Statelor Unite, s-a încheiat cu selecţia juriului. Hunter Biden poate conta pe sprijinul familiei sale, inclusiv al soţiei sale Melissa Cohen Biden şi al soacrei sale Jill Biden, ambele prezente la audiere.

“În calitate de preşedinte, nu voi comenta o procedură federală în curs de desfăşurare, dar, ca tată, am o dragoste infinită pentru fiul meu, am încredere în el şi îi respect forţa de care dă dovadă”, a declarat Joe Biden într-un comunicat.

Hunter Biden a pledat nevinovat în octombrie. El este acuzat că a minţit atunci când a completat formularele pentru a-şi cumpăra o armă de foc în 2018, negând o dependenţă de droguri pe care a recunoscut-o ulterior.

Juriul va trebui să se pronunţe asupra a două capete de acuzare pentru că ar fi minţit în documentele necesare pentru a cumpăra un revolver în 2018 şi asupra unui al treilea cap de acuzare pentru deţinerea ilegală a armei.

Este de aşteptat ca procurorii să insiste asupra cronologiei, întrucât Hunter Biden susţine că s-a vindecat de dependenţele sale în 2019, dar cu toate acestea nu a bifat căsuţa pentru dependenţi pe formular atunci când a cumpărat arma în 2018. Apărarea susţine că el nu se considera dependent la momentul respectiv şi că, prin urmare, nu a fost vorba de o minciună.

Dacă va fi găsit vinovat, Hunter Biden ar putea fi condamnat la 25 de ani de închisoare, dar în practică astfel de procese rareori se soldează cu o pedeapsă cu închisoare cu executare.

Hunter Biden a mai fost acuzat în decembrie de fraudă fiscală pentru că a folosit o “schemă” pentru a evita plata a 1,4 milioane de dolari ca impozite. El a pledat nevinovat în acest caz, care va fi judecat în septembrie în California (vest), unde locuieşte în prezent.

Aceste două procese ar putea interfera cu eforturile lui Joe Biden, aflat în campanie pentru realegere, de a contrasta cu adversarul său republican, care se confruntă cu patru proceduri penale separate.

Dezbaterile din timpul procesului se vor axa cu siguranţă pe cartea lui Hunter Biden, “The Beautiful Things” (2021), în care el povesteşte că bea vodcă direct din sticlă, că umbla noaptea prin mini-marketuri mizerabile în căutare de cocaină crack, că a încercat fără succes dezintoxicarea şi că a avut o relaţie amoroasă, de scurtă durată, cu văduva fratelui său..

Avocat şi apoi om de afaceri, el s-a orientat spre pictură după ce s-a vindecat de dependenţa de droguri şi alcool.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *