Actualitate

Încep negocierile de la Berlin referitor la conflictul transnistrean

Agenda de lucru cuprinde subiecte de interes major pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului, abordate în cadrul platformelor existente de dialog dintre Chișinău și Tiraspol, potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare.

În același timp, conform administrației separatistede la Tiraspol, la reuniune ar urma să fie discutată oinițiativă a Moscovei privind eliminarea obstacolelor din calea dialogului funcțional, inclusiv, pentru impulsionarea reglementării problemei dosarelor penale, deschise pe numele unor reprezentanți ai administrației transnistrene.

Chișinău ar trebui să nu facă cedări, doar pentru a continua aceste discuții, întrucât această poziție ar fi în detrimentul Republicii Moldova, a declarat pentru Radio Chișinău directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă Victor Chirilă. Analistul a menționat, de asemenea, necesitatea examinării chestiunilor politice în carul negocierilor, evitate de Moscova și Tiraspol și nu doar a problemelor social-economice și umanitare.

Amintim că negocierile pe marginea crizei transnistrene în formatul 5+2 au fost întrerupte în iunie 2014, în aceeași perioadă în care Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere la Uniunea Europeană.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *