Social

Începând cu 1 ianuarie 2023 dările de seamă fiscale se prezintă doar în mod electronic, anunță Inspectoratul Fiscal

Inspectoratul Fiscal de Stat (IFS) informează că începând cu 1 ianuarie 2023, dările de seamă fiscale se prezintă doar în mod electronic, de către toți contribuabilii. Declarații electronice vor prezenta toate persoanele juridice sau persoanele fizice care desfășoară activitatea de întreprinzător sau profesională, indiferent de numărul de salariați, precum și persoanele fizice rezidente care direcţionează un cuantum procentual din impozitul pe venit calculat anual la buget, conform prevederilor Legii nr.356/2022, scrie Ziarul de Gardă.

Dările de seamă se vor prezenta în mod electronic obligatoriu aferent perioadelor fiscale începând cu 1 ianuarie 2023.

Potrivit reprezentanților IFS, doar pentru persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și nu desemnează 2% impozitul pe venit, prezentarea dărilor de seamă utilizând metodele automatizate de raportare electronică este la alegere.

În acest sens, pentru a putea depune dările de seamă fiscale, în mod electronic, persoanele trebuie să dețină semnătură electronică sau mobilă emisă de către prestatorii de servicii de certificare acreditați în domeniu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *