Moldova

Începând cu 1 octombrie, Turcia va livra gaz Moldovei. Detalii despre prețul gazelor

Începând cu 1 octombrie curent, Turcia va livra gaz Republicii Moldova. Acordul presupune livrarea a câte două milioane de metri cubi  în fiecare zi.

Compania moldovenească East Gas Energy Trading a semnat un acord în acest sens cu BOTAŞ, companie de petrol și gaz natural din Turcia, în cadrul ceremoniei desfășurate pe 28 septembrie 2023.

„Acorduri semnificative au fost încheiate de compania BOTAȘ, pentru furnizarea de gaze naturale prin conducte către Bulgaria, Ungaria și România. În sfera acordului semnat cu East Gas Energy Trading, BOTAŞ va furniza Moldovei 2 milioane m 3 de gaze naturale pe zi, începând cu 1 octombrie 2023!”, se menționează într-un comunicat al companiei.

Sursa Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu induceti lumea in eroare. De unde are Turcia gaz pentru Moldova. Corectati titlul. Turcia va livra Moldovei gaz rusesc prin conducta ce aprovizioneaza Bulgaria si Romania. Asa cred cava fi mai aproape de adevar. Dar, domnilor, oare nu ajutam noi Rusia , precum o face Turcia, sa ocoleasca sanctiunile si sa continue masacrul in Ucraina. Cu asa atitudine degraba o sa ne vina randul si noua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *