Actualitate

Începând de azi secera şi ciocanul nu mai pot fi folosite în scopuri politice

Solicitat de Info-Prim Neo, deputatul Tudor Deliu a spus că Parlamentul urmează, în timpul cel mai apropiat, să mai adopte un proiect de lege prin care să stabilească aceste competenţe.

Preşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului, deputatul Victor Popa, a declarat că Partidul Liberal a pregătit un proiect de modificare a unor acte legislative prin care se va autoriza poliţia să întocmească procese-verbale şi, respectiv, să aplice amenzi pentru utilizarea simbolicii comuniste.

Amenzile oscilează între 100-150 de unităţi convenţionale (2-3 mii lei) sau 300-500 de unităţi convenţionale (6-10 mii lei), în funcţie dacă persoana este fizică, juridică sau cu funcţii de răspundere.

Parlamentul de la Chişinău a condamnat regimul totalitar comunist la sfârşitul lunii iulie curent şi a interzis utilizarea pe teritoriul Republicii Moldova a simbolurilor acestuia în scopuri politice şi de propagandă.

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat în repetate rânduri că formaţiunea sa nu va renunţa la seceră şi ciocan. Hotărârea Parlamentului de condamnare a regimului comunist şi modificările în legislaţie care interzic utilizarea simbolurilor comuniste au fost contestate la Curtea Constituţională. 

Sursa: Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *