Actualitate

Începe campania pentru referendumul din Marea Britanie privind apartenența la Uniunea Europeană

 Referendumul are loc pe 23 iunie. Este prima consultare a cetățenilor privind Europa din 1975. „Vot Leave!” este tabăra a adepților Brexit care se va confrunta cu „The In Campaign!”, tabăra pro-UE.

Principalele partide politice si mulți dintre cei mai mari angajatori din tara sunt in favoarea menținerii Marii Britanii in UE. Fondul Monetar International (FMI), a susținut, de asemenea, ca ieșirea din UE „ar putea provoca daune regionale si globale grave prin perturbarea relațiilor comerciale bine stabilite”.

Premierul David Cameron a tinut inca de joi sa le dea telefon mai multor britanici de rând, pentru a-i convinge sa voteze pentru ramanerea in Uniunea Europeana. Sondajele sunt contradictorii si se schimba de la o zi la alta. Tabara pro-europeana si cea anti sunt despărțite de doar câteva procente.

David Cameron este în cădere libera in sondaje, după izbucnirea scandalului Panama, despre evaziunea fiscala. In plus, el este atacat de cei care vor ieșirea din Uniune, pentru ca a pus la bătaie 11 milioane de lire sterline, bani publici, pentru o broșura pro-europeana, ce va fi trimisa fiecărei gospodarii in parte, potrivit hotnews.ro.

paginaeuropeana.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *