Film

Începe festivalul filmului documentar despre drepturile omului

Cinefilii vor avea ocazia să savureze 3 seri la rând, 23-25 noiembrie, filme documentare realizate în Polonia, Tunisia, Elveția, Iran, Franța, Estonia și Israel. Vor fi proiectate 10 „filme brici” care te provoacă la discuții și meditații, care „exhibă conflicte ascunse, ne fac să râdem sau să plângem în fața spectacolului creșterii și descreșterii oamenilor” pentru că “un documentar bun nu numai că taie o felie de realitate, dar ne şi ascute simţurile”, afirmă Alexandru Solomon, directorul Festivalului OWR Romania.

Festivalul OWR a început pe 31 octombrie și a fost găzduit de 10 orașe până acum, Chișinău fiind destinația finală. Prima prezență a OWR în Chișinău a avut loc în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF (10-15 mai), astfel colaborarea cu OWH Studio a continuat prin organizarea proiecțiilor din cadrul Caravanei.

One World Romania este deja în al cincilea an de festival. În 2011 OWR a fost unul dintre cele 4 proiecte câștigătoare ale premiului Council of Europe Cultural Events label 2011. Acesta este acordat anual de secretarul general al Consiliului Europei unui număr restrâns de evenimente culturale inovatoare, care transmit mesaje puternice referitoare la subiecte importante și la aspecte critice pentru societatea europeană.

Programul OWR tour @ Chișinău:

Vineri, 23 noiembrie
17:00 – The Last Day of Summer ,
Planet Kirsan,
19:00 – Rouge Parole

Sâmbătă, 24 noiembrie
17:00 – Article 174,
Fragments of a Revolution,
19:00 – The New World

Duminică, 25 noiembrie
17:00 – Goodbye, Mandima!,
Sumna’s Letter,
19h00 – Decrescendo,
We Will Be Happy One Day

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *