Actualitate

Începe reabilitarea drumului național Chișinău – Giurgiulești

Despre aceasta a anunţat Anatol Şalaru, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în timpul unei vizite de lucru efectuată, ieri, în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, la o întrevedere cu başkanul regiunii, Mihail Formuzal. Ministrul a mai precizat că, pentru viitor, se preconizează şi construcţia unui drum de ocolire a oraşului Comrat cu o lungime de circa 17 km, în valoare de 16 milioane de lei.

Potrivit lui Şalaru, pentru 2012, din mijloacele Fondului Rutier, pentru întreţinerea drumurilor din Găgăuzia au fost alocate circa 44 de mii de lei. Banii vor fi direcţionaţi pentru executarea lucrărilor de reparaţie curentă şi întreţinere a mai multor drumuri prioritare. Este vorba despre drumurile Chişinău – Giurgiuleşti – frontiera cu România, Basarabeasca – Comrat, Ceadîr-Lunga – Comrat – Cantemir, Căuşeni -Tarutino (Ucraina), Basarabeasca – Ceadîr-Lunga – Taraclia, Ceadîr-Lunga – Comrat – Cantemir, Vulcăneşti – Cahul – Taraclia şi drumul de ocolire a oraşului Vulcăneşti. Pe toate aceste segmente de drum urmează să fie desfăşurate lucrări de plombare a gropilor, restabilirea învelişului rutier din pietriş şi plombarea cu beton asfaltic.

Pentru 2012, în Fondul Rutier sînt prevăzute 1,024 miliarde de lei. În jur de 80 la sută din aceste mijloace vor fi utilizate pentru întreţinerea drumurilor publice, notează MOLDPRES. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *