Lumea

Începe un val de căldură anormală în sudul Europei, se așteaptă peste 40°C

În țările europene de pe coasta Mării Mediterane începe cel mai mare val de căldură pentru vara anului 2023.

Valul de căldură, supranumit “Cerberus”, va cuprinde părți din Spania, Franța, Italia, Grecia, Croația și Turcia. Se așteaptă ca temperaturile să depășească 40°C, Italia permițând chiar 48,8°C pe alocuri.

În zilele următoare, în multe locuri se pot înregistra noi maxime de temperatură.

O avertizare roșie a fost declarată pentru zece orașe italiene, printre care Roma și Florența, din cauza valului de căldură.

Căldura extremă din țară a provocat deja, indirect, moartea unei persoane – în orașul Lodi, în apropiere de Milano, un muncitor în vârstă de 44 de ani care aplica marcaje rutiere a leșinat din cauza unui atac de căldură. Bărbatul a murit ulterior la spital. De asemenea, mai mulți turiști au fost raportate că au leșinat din cauza căldurii.

Temperatura maximă pentru Europa rămâne 48,8°C, înregistrată în august 2021 în apropierea orașului Siracusa din Sicilia italiană.

Experții estimează că peste 61.000 de persoane au murit din cauza căldurii în timpul verii caniculare record de anul trecut în Europa.

Studiile arată că, în procesul schimbărilor climatice, Europa se încălzește de două ori mai repede decât alte regiuni ale lumii, în medie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *