Social

Început de an școlar, dar fără toate manualele necesare. Primăria cere intervenția autorităților centrale

Început de an școlar cu puține manuale. Această situație se atestă în mai multe școli din Republica Moldova. În Chișinău, potrivit direcției generale de învățământ, pentru anul curent sunt prevăzute pentru editare 60 de titluri de manuale școlare, dar la moment doar 44 de titluri de manuale au fost repartizate în instituțiile de învățământ, scrie Deschide.md.

Aceste informații au fost oferite de către șeful interimar al Direcției Generale Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău, Andrei Pavaloi.

„Avem o insuficiență de manuale școlare, în mod special la disciplinele de: matematică, limbile străine, istoria românilor și cea universală. În acest sens, cei de la Direcția Generală Educaţie, Tineret şi Sport au întreprins măsuri pentru a acoperi deficitul de manuale. Au făcut demersuri către organele competente, precum și către colegii din raioane, acolo unde numărul copiilor este în creștere, pentru a pune la dispoziție manualele lipsă”, a declarat Andrei Pavaloi în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Potrivit lui, autoritățile municipale au reușit să acopere necesitatea de agende pentru copiii claselor primare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *