Actualitate

Incident la Tiraspol. Lider PAS despre „reținerea” lui Soloviov, angajatul oligarhului rus Usmanov: Tactică a serviciilor rusești

Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, pune la îndoială faptul că jurnalistul publicației rusești „Kommersant” deținute de oligarhul Alisher Usmanov, Vladimir Soloviov, ar fi fost reținut de reprezentanții aşa-zisului serviciu de securitate transnistrean. Carp consideră că această reținere ar fi o făcătură, pentru ca ulterior Soloviov să fie „aruncat” aici cu vreo misiune, anunță Ziarul Național.

Carp a amintit că în 2009 a avut loc o operațiune similară, făcând referire la jurnalista Natalia Morari.

„Noi am avut multe conserve aruncate în spațiul public. Am avut o conservă și în cazul „7 aprilie”. Au fost aruncați aici ca mare eroi, chipurile expulzați din Federația Rusă și s-au plasat în fruntea tinerilor. A fost nevoie de 13 ani pentru ca să se înțeleagă că e o conservă. Nu este exclus că și zilele acestea se aruncă o conservă de la Tiraspol încoace”, a declarat Lilian Carp astăzi, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

„Da. Este o tactică a serviciilor rusești. Când vor să plaseze pe cineva, mimează o arestare, apoi e aruncat în R. Moldova ca o victimă, după care vine ca salvator. Am mai avut astfel de scenarii, nu este primul”, a punctat Carp.

Corespondentul special al publicației ruse „Kommersant”, Vladimir Soloviov, a spus că a fost reținut astăzi timp de cinci ore de către reprezentanții Tiraspolului. Acesta ar fi vrut să participe la ședința Comisiei Unificate de Control care a avut loc la Tighina, dar s-a pomenit la sediul așa-zisei securității din Tiraspol. Acesta a ținut să sublinieze că reprezentații KGB-ului separatist „s-au comportat ciudat, dar corect”. Totodată, Soloviov a mai spus că ofițerii i-au cerut telefonul, dar dânsul a refuzat să se conformeze și a fost lăsat în pace. „Mi-au spus că mă expulzează. Nu știu ce au avut în vedere, nu mi-au dat niciun document”, a mai spus Soloviov, care este originar din Transnistria și este angajat la Moscova.

Atât Vladimir Soloviov cât și Natalia Morari sunt catalogați de portalul de portalul Myrotvorets din Ucraina drept agenți ai F. Ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *