Actualitate

Încontro se îndreaptă valurile de turiștii ruși după ce Putin s-a supărat pe Turcia și Egipt?

Cu doua saptamani în urma, Oleg Safonov, șeful Agenției Federale de Turism din Rusia a declarat ca, potrivit prognozelor institutiei, Grecia va deveni cea mai vizitata țara din acest an pentru turiștii ruși.

Iata ca nici nu a apucat sa inceapa bine sezonul turistic, ca reprezentanțele consulare elene din Rusia se confrunta cu probleme serioase. Cozile sunt atat de mari incat numai în week-endul trecut zeci de turiști ruși nu au putut să zboare în Grecia din cauza unor probleme cu vizele de intrare, a comunicat secretarul de presă al Uniunii Ruse a Industriei de Turism (RST) – Irina Turina.

Potrivit agentiilor de turism din Samara, din cauza lipsei vizelor au pierdut avionul în week-endul trecut aproximativ 50-70 de turisti, transmite „Interfax”.

Conform datelor RST, problemele cele mai mari sunt asociate cu activitatea consulatului grecesc din Moscova, care nu face fata cererilor. „Numărul de solicitanți la centrul de vize este semnificativ mai mare decât numarul pasapoartelor eliberate operatorior” – a spus Turina.

Până de curând, cele mai populare destinații străine de vacanta erau pentru ruși Egiptul si Turcia. Dar anul trecut, Rusia a suspendat zborurile spre Egipt dupa prăbușirea avionului rusesc A320 de la sfârșitul lunii octombrie 2015. Pentru Turcia, în schimb, guvernul rus a raspândit o circulara care interzice vanzarea de pachete turistice pentru aceasta destinatie, motivand acest lucru prin faptul ca turistii rusi se expun unui pericol terorist după incidentul cu avionul militar rusesc Su-24, doborat de fortele aeriene turce la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut.

Asa se face ca valurile de trusiti rusi, care in anii trecuti umpleau statiunile turcesti si egiptene, anul acesta vor lua cu asalt singurul prieten al Rusiei de la Marea Mediterana – Grecia. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *