Ultima oră

(ÎNCOTRO?) Afacere ilegală cu hârtie igienică

Ofiţerii Serviciului investigarea fraudelor economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Buiucani al DP Chişinău au stabilit că hârtia igienică era comercializată la fel fără a dispune actele necesare care permit acest gen de activitate.

În cadrul verificărilor poliţiştii au depistat peste 3 500 rulouri de hârtie cu marcaje necunoscute pregătite pentru a fi comercializate în pieţile şi magazinele din capitală la preţul de 2,50 lei per bucată. În acest context s-a constatat că întreprinderea activa ilegal de la începutul anului curent.
Ulterior, ofiţerii de poliţie au ridicat toată materia primă şi au transmis-o în camera de păstrare a corpurilor delicte.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză contravenţională. Factorii de decizie din cadrul întreprinderii riscă o amendă în mărime de până la 3000 lei cu confiscarea mărfii. Totodată poliţiştii vor acumula probele necesare în vederea intentării procesului penal pentru evaziune fiscală, care prevede amendă în mărime de la 40.000 la 60.000 lei sau închisoare de până la 3 ani.
 
politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *