Ultima oră

(ÎNCOTRO?) Ambasadorul Uniunii Europene promovează identitatea “moldovenească” la Chișinău

În cadrul discuțiilor, ministrul Culturii i-a mulţumit demnitarului european pentru atenţia acordată domeniului culturii, mai cu seamă problemelor de patrimoniu din Republica Moldova. În context, ministrul Babuc l-a invitat pe șeful Delegației UE să onoreze cu prezenţa sa seminarul internaţional privind potenţialul de dezvoltare a industriilor creative din Republica Moldova, care va fi organizat de Ministerul Culturii la finele lunii iunie.

Monica Babuc a solicitat concursul Uniunii Europene în facilitarea formării profesionale a persoanelor ce activează în sectoarele creative şi culturale, în condiţiile în care sfera cultural-artistică comportă un potenţial economic semnificativ, dar încă slab exploatat.

La rândul său, oficialul european a apreciat înalt eforturile Ministerului Culturii de a consolida societatea moldovenească în contextul dilemelor identitare care pot periclita parcursul european al ţării, reiterând angajamentele Uniunii Europene de a sprijini demersul Republicii Moldova de integrare europeană.

De asemenea, Pirkka Tapiola a salutat încadrarea operatorilor culturali autohtoni în proiectele europene, mai ales odată cu aderarea Republicii Moldova la Programul “Europa Creativă”. Șeful Delegaţiei Uniunii Europene şi-a declarat suportul pentru două proiecte Twinning şi TAIEX care vizează facilitarea reformelor structurale în domeniul salvgardării patrimoniului naţional şi al descentralizării la capitolul cultură.
 
Sursa: mc.gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *