Actualitate

(ÎNCOTRO) Comuniştii au depus flori la monumentul lui Lenin

În discursul său, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că valorile lui Lenin sunt actuale şi acum în întreaga lume, scrie IPN.

Vladimir Voronin a menţionat că Vladimir Ilici Lenin a introdus pentru prima dată teoria de echitate socială. Potrivit lui, aceasta este ceea ce îi oferă omului dreptul la o viaţă bună, iar statul nu-l fură pe acest om, nu-l lasă singur în faţa dificultăţilor. Referindu-se la situaţia din Republica Moldova, Vladimir Voronin a menţionat că ceea ce se întâmplă acum este tragic – oamenii nu se pot baza pe lucrări ştiinţifice sau pe idei inovative care i-ar convinge că ceea ce se întâmplă acum este mai bine decât ceea ce a fost în Uniunea Sovietică.

Deputata comunistă, Elena Bodnarenco, a menţionat că Vladimir Ilici Lenin a fost un om mare pe care şi astăzi oamenii îl respectă, îl iubesc, dar sunt şi oameni care se tem. „De ce astăzi, la 146 de ani de la naşterea lui, la 92 de ani de la moartea lui, oamenii se tem de el atât de tare încât îi demolează monumentele, încât încearcă să şteargă nu doar de pe faţa pământului, dar şi din memoria oamenilor, tot ceea ce a fost legat de Lenin? Poate pentru că ceea ce a făcut el a fost atât de corect, atât de necesar şi important pentru omenire, încât nu se doreşte să se păstreze aceasta în memorie”, a menţionat Elena Bodnarenco.

Vladimir Ilici Lenin, născut la 22 aprilie 1870, a fost un revoluţionar rus care a condus partidul bolşevic. De asemenea, Lenin a fost primul premier al Uniunii Sovietice şi fondatorul ideologiei cunoscute sub numele de leninism. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *