Actualitate

ÎNCOTRO? Comuniștii lui Voronin vor să verifice sănătatea psihică a candidaților

Guvernul urmează să examineze acest proiect de lege în cadrul ședinței din 6 septembrie, relatează Deschide.md.

Cei șapte parlamentari din partea PCRM, inclusiv liderul formațiunii Vladimir Voronin, propun extinderea listei de documente necesare pentru înregistrarea candidaților la alegeri cu certificatul de sănătate psihică al candidatului. Documentul urmează să fie prezentat la Comisia Electorală Centrală sau consiliile electorale de circumscripție.

Potrivit avizului Ministerului Justiției, norma propusă de PCRM se regăsește deja într-un alt punct al Codului Electoral, care spune expres că cei care participă în campania electorală urmează să prezinte și un certificat de sănătate, eliberat de instituția medicală la care acesta se află la evidență.

„Starea de sănătate corespunzătoare presupune atât starea de sănătate fizică, cât și cea psihică. Datele examenului medical și ale examenului psihiatric sunt incluse, în mod obligatoriu, în certificatul de sănătate al candidatului, eliberat de către instituția medicală abilitată prin lege”, se menționează în avizul Ministerului Justiției.

Totodată, se menționează în document, crearea unei comisii de specialitate în calitate de organisme cu abilități privind efectuarea examinării medicale a candidaților pentru admitere în funcții publice ține de autoritatea de elaborare și promovare a politicii de stat în domeniul sănătății.

deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *