Ultima oră

(ÎNCOTRO?) Drumurile de acces în Crimeea sunt păzite de grupuri înarmate

Au fost create așa-numite puncte de control, construite din bucăți de beton, saci de nisip și alte materiale, și care sunt păzite de persoane înarmate și în ținută de camuflaj. Unele din acestea par a fi din trupele ‘Berkut’ și din poliție. Conform sursei citate, aceste grupuri doresc să apere Crimeea de venirea ‘fasciștilor’, calificativ utilizat pentru noua putere de la Kiev.

Tensiunile în Crimeea au crescut odată cu schimbarea de putere la Kiev. Confruntări au izbucnit, miercuri, în fața parlamentului din Simferopol, capitala republicii, între manifestanți ostili noilor autorități de la Kiev și tătarii din regiune care se tem de alipirea peninsulei la Rusia. Zeci de persoane înarmate (forțe de autoapărare proruse), cerând un referendum asupra statutului regiunii, au luat cu asalt sediile guvernului și parlamentului, pe care au arborat drapelul Rusiei. Potrivit Ministerului local al Sănătății, confruntările s-au soldat cu doi morți și peste 30 de răniți.

În cursul zilei de joi, parlamentul din Simferopol, capitala republicii autonome, aflat sub controlul unui comando pro-rus, a votat pentru organizarea la 25 mai — data la care vor avea loc și alegerile prezidențiale anticipate în Ucraina — a unui referendum pentru mai multă autonomie și a demis guvernul local.
 
Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *