Actualitate

ÎNCOTRO: În UTA Găgăuzia a avut loc un marş pentru statalitatea Republicii Moldova. Au fost și oficiali din Rusia

Acţiunea, organizată de administraţia UTA Găgăuzia, vine ca reacţie la marşul unioniştilor de la finele săptămânii trecute, care a avut loc la Chişinău, scrie IPN.

Potrivit portalului informaţional, gagauzinfo.md, după marş mulţimea s-a adunat în centrul Comratului unde s-a desfăşurat un miting cu acelaşi scop. Irina Vlah, guvernatoarea UTA Găgăuzia, a spus că susţinătorii statalităţii Republicii Moldova sunt de sute de ori mai mulţi decât unioniştii, iar găgăuzii nu au o altă patrie decât Moldova. „99% din locuitorii ţării îşi doresc ca aceasta să fie unitară”, a accentuat Irina Vlah.

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, prezent la eveniment, a spus că numai datorită cetăţenilor precum cei din Găgăuzia „planurile unioniştilor nu se vor realiza”.

La acţiune a participat şi vicepreşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Ilian Caşu, care a declarat în faţa mulţimii că la Comrat s-au adunat cei care susţin şi luptă pentru statalitatea Republicii Moldova.

În 2014, în Găgăuzia s-a desfăşurat un referendum la care majoritatea a votat pentru dreptul găgăuzilor de a se detaşa de Republica Moldova dacă aceasta îşi pierde independenţa eventual prin unirea cu România. Totodată, în această săptămână, deputaţii socialişti, cei democraţi şi foştii comunişti au susţinut Declaraţia privind statalitatea şi neutralitatea permanentă a Republicii Moldova înaintată în Parlament de fracţiunea comuniştilor. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *