Actualitate

(ÎNCOTRO?) Kroll: Publicarea informațiilor provind fraudele de la cele trei bănci ar putea compromite derularea investigației

”Noi niciodată nu comentăm rezultatele investigațiilor efectuate pentru clienții noștri, care deseori sunt extrem de confidențiale. Astfel, nu putem comenta conținutul raportului pregătit de Kroll pentru Banca Națională a Moldovei (BNM), care, în mod regretabil, a suferit o scurgere fără consimțământul Kroll sau a BNM. Suntem conștienți de faptul că, în perioada investigației Kroll, BNM a fost subiectul unor solicitări repetate de informații despre progresul investigației și ca raportul să fie publicat. Deși noi înțelegem pe deplin interesul publicului în acest caz, vă informăm că publicarea informațiilor dintr-o investigație nefinisată, independentă, bazată pe fapte, ar putea compromite derularea investigației și eficacitatea ei se arată într-un răspuns oferit în exclusivitate redacţiei Mold-Street de administraţia companiei Kroll„.

Totodată conducerea companiei Kroll anunţă că va susține în continuare acțiunile BNM.

Amintim că în luna ianuarie BNM a selectat compania Kroll pentru a efectua o investigaţie specială în cele trei bănci aflate sub administraţia BNM (Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank). La începutul lunii aprilie, Kroll a prezentat BNM şi conducerii ţării un raport secret privind tranzacţiile suspecte din aceste bănci, persoanele implicate, fluxurile financiare şi unde au fost transferate.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a publicat însă pe 4 mai pe blogul său raportul Kroll cu rezultatele anchetei devalizării celor trei băncii. ”Am decis să public raportul Kroll şi îmi asum responsabilitatea pentru această acţiune. O fac deschis, fără să mă ascund după surse anonime. Dezbaterea pe această temă capătă accente false. Deja am văzut aşa zişii formatori de opinie ai unui partid, care se lansează în supoziţii şi minciuni cu o maxima laşitate” a argumentat Candu decizia de publicare a documentului.

Urmează a doua etapă a investigaţiei BNM planifică să finalizeze, până la sfârşitul acestei săptămâni, caietul de sarcini pentru organizarea concursului de selectare a companiei care va continua investigaţia începută de Kroll la cele trei bănci aflate sub administrare specială.

sursa: mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *