Atitudini

Încotro ne îndreptăm?

Stres, grabă, nervi… Unde ne grăbim, oameni buni? Am uitat să fim buni, să fim darnici, am uitat să avem un scop? Am uitat să iubim, am uitat să iertăm, am uitat că fericirea ne-o facem noi?

Nu mai vezi vecinii de bloc stând pe bancă la discuţii, la un joc de remi sau table, aşa cum îi vedeam în copilărie. Fugim, ne grăbim… Unde? Încotro? Atâta ură şi invidie între oameni, de ce, pentru ce? Unde au dispărut corectitudinea, bunătatea, onestitatea, înţelegerea, prietenia necondiţionată?

O sumedenie de întrebări care în ziua de azi rămân fără răspuns şi la care nici măcar nu ne mai ostenim a ne gândi. Probabil că ne este mai comod să ne cuibărim în zona noastră de confort şi să nu ieşim din pătrat în speranţa că totul va fi bine.

Din când în când cred că fiecare dintre noi ar trebui să deschidă ochii bine şi să vadă ce se petrece în jurul său pentru a realiza că nu merită să treci pe lângă toate cu viteza luminii fără să opreşti la „semafor”. Din când în când merită să te opreşti, să tragi adânc aer în piept şi să realizezi că nu merită să treci prin viaţă cu o asemenea viteză. 

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *