CSI / Rusia

(ÎNCOTRO?) Rogozin: Guvernul rus va organiza o reuniune în legătură cu blocada Transnistriei de către Ucraina

Guvernul rus va organiza, la 20 martie, o întrunire în legătură cu blocada Transnistriei de către Ucraina. „De fapt, Ucraina a declarat, astăzi, blocadă Transnistriei. Este închisă granița dintre Ucraina și Transnistria pentru toți bărbații cetățeni ruși, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. Aceasta este o încălcare gravă a statutului Ucrainei, drept participant în procesul de negocieri care joacă rolul unui garant de consolidare a păcii", a spus Rogozin.

”Izolarea Transnistriei, unde locuiesc 200 mi de cetățeni ruși și 70 mii ucraineni… La ce se gândește Ucraina, nu este clar”, a adăugat acesta. Potrivit lui Rogozin, „cabinetul de miniștri va avea o discuție foarte serioasă cu toate autoritățile de profil, astfel încât conducerea transnistreană să aibă parte de consultanți și sfătuitori din partea guvernului rus, cu privire la modalitățile de supraviețuirii blocadei economice, care astăzi este realitate”.

Rogozin a mai declarat că situația curentă se va complica în momentul în care R. Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE. „De fapt, Chișinău nu se gândește deloc la Transnistria, iar prin toate acțiunile sale arată că aceasta nu mai aparține Moldovei. Aceasta ne permite să ne tragem propriile concluzii”, a conchis acesta.

Sursa: itar-tass.com
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *