Ultima oră

(ÎNCOTRO?) Transporturile sunt un pretext pentru a scoate PL de la guvernare

Analistul politic Igor Boţan a declarat pentru IPN că ar mai fi o cauză – partajarea acestui minister este folosită ca pretext pentru a scoate liberalii din coaliţia de guvernământ.

„Probabil cauza luptei este bugetul şi banii cu care lucrează acest minister şi cred că aici e miezul problemei. Noi ştim că ministerul respectiv este implicat în reînnoirea infrastructurii şi e vorba de contracte care probabil sunt foarte bănoase”, a spus analistul, adăugând că PDM nu poate să-şi ia toate ministerele cu rulaje financiare mari, iar partenerilor de guvernare să lase doar ministerele cu care există mai multă bătaie de cap.

„Ar mai fi o chestie, faptul că PDM se va simţi mai confortabil la guvernare cu PCRM. Cred că formaţiunea speră să atragă electoratul care a mai rămas la PCRM deoarece această formaţiune este în declin. Cred că şi aceasta este o chestiune de a crea tensiuni cu scopul de a împinge PL-ul în afara coaliţiei, este un pretext”, a opinat analistul.

Întrebat care formaţiune s-a descurcat mai bine la conducerea Ministerului Transporturilor, Igor Boţan a menţionat că nu poate aprecia pentru că, atunci când îl gestiona PL, a fost nevoie de a face diferite modificări legislative, iar PDM a venit când o parte din această muncă s-a făcut deja.

Liberalul Mihai Ghimpu a declarat, marţi, că partenerii europeni au recomandat ca PL-ului să-i revină ministerele pe care le gestiona înainte de a se destrăma Alianţa pentru Integrare Europeană, în 2013. Astăzi într-un briefing de presă, preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat că formaţiunea pe care o conduce nu vrea să renunţe la această instituţie, dar a evitat să spună motivele, sugerând să fie întrebaţi liberalii de ce insistă pe acest minister.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *