Ultima oră

(ÎNCOTRO?) Un ministru democrat pune PUNCT presei scrise?

Ministrul şi-a exprimat încrederea că Poştă Moldovei are capacitatea şi potenţialul de a fi o întreprindere profitabilă, cu care angajaţii săi să se mândreasca.

"În era informaţională, când oamenii scriu tot mai puţine scrisori iar presă scrisă este înlocuita de cea electronică, viitorul Poştei este în dezvoltarea unor servicii noi, solicitate de populaţie, cum este cel al transferurilor băneşti”, a conchis Pavel Filip.

Poştă Moldovei este una dinte cele mai mari întreprinderi de stat. Anul trecut compania a avut vânzari de 329 milioane de lei şi primul profit (2,8 milioane de lei) din ultimii trei ani. Poştă Moldovei are datorii de 51 de milioane de lei, dar are de recuperat creanţe de 223 milioane de lei.

Statul a fost pâna în 2013 acţionar majoritar la Banca de Economii, care din cauza unui management defectuos a înregistrat în 2012 pierderi de peste 300 milioane de lei. În urmă unor majorări de capital cota statului la Banca de Economii s-a redus de la 56% la 33,3%. Guvernul mai deţine 22% la Eurocreditbank pe care nu le poate vinde nimănui.

În prezent în Moldova sunt 14 banca, iar pentru a crea una nouă este nevoie de un capital statutar de minimum 200 milioane de lei. Poştă Moldovei deţine un capital de doar 57,8 milioane de lei, respectiv pentru a presta servicii bancare va avea nevoie de o capitalizare de peste 142 milioane de lei, bani pe care statul nu-i are.
 
Sursa: mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *