ROMÂNIA

Încrederea românilor în UE s-a prăbușit în timpul mandatului lui Klaus Werner Iohannis, care i-a readus pe PSD-iști la putere

Parlamentul European a publicat un recent un sondaj din care rezultă că doar 46% dintre români cred azi că apartenența României la Uniunea Europeană este un lucru bun, față de 62% media europeană. 

Potrivit sondajului, 47% dintre români, față de 52% media UE declară că au încredere în instituțiile europene.

Dacă analizăm datele Eurobarometrului dat publicității acum zece zile, vom vedea că, în 2015 numărul românilor care spuneau că apartenența la UE este un lucru bun era semnificativ mai mare, 68%, comparat cu media UE de la cea vreme, de 54%. Avem de-a face așadar cu o prăbușire dramatică a încrederii românilor în UE, de circa 20 de puncte procentuale, în numai opt ani!

Amintim că actualul Președinte al României, Klaus Werner Iohannis, a ajuns la putere în 2014, printr-o campanie agresivă împotriva PSD. Astăzi, cu girul lui Klaus Werner Iohannis, România este condusă de alianța PSD-UDMR-PNL.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu cred in sondajul.asta…Ma uit in jur si cele mai sarace tari sunt cele ce nu sunt in ue…moldova, ukraina, serbia…

    1. Este adevarat ca este mai bine pentru economie sa fie in EU, totusi EU are niste trasaturi anti-democratice. Mai pe scurt, oligarhii sunt la putere si din cauza asta oamenii obisnuiti saracesc din ce in ce mai mult. Parlamentul european care este ales in mod democratic nu are nici o putere. Asta in timp ce comisia europeana, selectata de tarile EU in mod ne-democratic are toata puterea. Asta rezulta in faptul ca deciziile se iau in mod ne-democratic si de multe ori sunt foarte ne-populare.

      Parerea mea este ca este bine ca tarile din est (ca Moldova) sa intre in EU, dar poate nu au nevoie sa intre si in Schengen. Sa intre in EU, dar sa pastreze o anumita distanta si o anumita autonomie. Motivul este simplu. Daca oamenii sunt nemultumiti, se pot duce sa protesteze la Chisinau. Dar daca este integrata prea adanc in EU, oamenii nu or sa se duca sa demonstreze la Bruxel, sau daca se duc politistii locali or sa-i ia la bataie, ca nu stiu nimic si nu au nici o legatura cu Moldova oricum.

      Vazuti de aproape demnitarii din vest sunt foarte incompetenti.

  2. Draga redactie, e imbucurator ca ai umor. Totusi, de ce ai impresia ca gluma cu tantalaii pesedei adusi de Ioahanis la guvernare, explica motivele pentru care UE isi piede popularitatea? Nimic despre invazia camilarilor sub sceptrul lui mutti Merkel si impunerea la nivel UE a cotelor de asa-zis migranti? Nu stiam ca UE ne baga in Orientul Mijlociu sau in Uniunea Africana. Tovarasi, nimic despre raportul Matic si consecintele sale? Nimic despre plandemie, green new deal, digitalizarea extrema, faina de greieri, lacute, viermi si gandaci pe post de “hrana sustenabila” in timp ce agrozootehnia e distrusa? In loc sa intareasca legaturile transatlantice si sa se transforme in veritabil bloc antirusesc, de ce UE se joaca cu sanctiunile si nu pune lacatul pe poarta unor firme gen Auchan sau Raiffeisen? De ce personaje nefaste precum Schroder, Kneissl sau Fillon nu-s pusi la stalpul infamiei? De ce UE se joaca cu anticrestinismul in loc sa fie anticomunista in duh si fapta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *