Internațional

Incredibil! Un italian este prima persoană din lume testată pozitiv pentru variola maimuței, COVID-19 și HIV în același timp

Un bărbat din Italia a devenit prima persoană din lume care a fost testată pozitiv pentru variola maimuţei, coronavirus şi HIV în acelaşi timp, potrivit oamenilor de ştiinţă, relatează The Sun și News.ro. 

Ulterior, cercetătorii de la Universitatea din Catania, Sicilia, Italia, menționează că bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost testat pozitiv pentru toate cele trei infecţii după o călătorie în Spania la începutul acestui an.

Bărbatul, care nu a fost identificat, prezenta simptome precum febră, dureri în gât, oboseală, cefalee şi inflamaţie în zona inghinală.

În total, bărbatul a petrecut cinci zile în Spania în perioada 16-20 iunie, timp în care a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale neprotejate cu bărbaţi.

Astfel, potrivit unui raport publicat în Journal of Infection, el a fost testat pozitiv pentru COVID-19 pe 2 iulie – la trei zile după ce a prezentat primele simptome. În aceeaşi zi, a început să dezvolte o erupţie pe braţul stâng, înainte să îi apară băşici mici şi dureroase pe trunchi, membre inferioare, faţă şi fese. În următoarele zile au continuat să îi apară băşici pe corp.

Pe 5 iulie, bărbatul a fost internat în secţia de urgenţe a Spitalului Universitar San Marco din Catania, Italia, înainte de a fi transferat la unitatea de boli infecţioase, unde a fost testat pozitiv pentru variola maimuţei.

De asemenea, bărbatul a fost testat pentru mai multe boli cu transmitere sexuală şi a fost testat pozitiv pentru HIV-1.

Ulterior, cercetătorii au conchis că ”având în vedere numărul de glicoproteine de tip CD4 conservate, am putea presupune că infecţia a fost relativ recentă”.

Ei au mai spus că pacientul a făcut anterior un test pentru HIV în septembrie 2021, al cărui rezultat a ieşit negativ.

Pe 11 iulie, după ce s-a vindecat atât de variola maimuţei, cât şi de COVID, bărbatul a fost externat din spital şi i s-a spus să se izoleze.

Cercetătorii au confirmat că leziunile cutanate s-au vindecat şi s-au format cruste, lăsând doar o cicatrice.

„Acest caz evidenţiază modul în care simptomele variolei maimuţelor şi Covid-19 se pot suprapune şi coroborează modul în care, în caz de infecţie concomitentă, colectarea anamnestică şi obiceiurile sexuale sunt cruciale pentru a obţine diagnosticul corect”, se menționează în raportul cercetătorilor de la Universitatea din Catania.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *