Lumea

India a RENUNȚAT la serviciul său de TELEGRAME

Sute de oameni s-au îmbulzit la cele 75 de birouri de telegraf rămase în ţară pentru a trimite ultimele lor telegrame către prieteni sau familie ca suvenir. Unii dintre utilizatori i-au trimis telegrame chiar ministerului indian al telecomunicaţiilor, Kapil Sibal, cerându-i să nu renunţe la acest serviciu.

Compania a anulat concediile personalului de la birourile sale pentru a face faţă solicitărilor, a declarat luni Shameem Akhtar, directorul general al Bharat Sanchar Nigam, care administrează serviciul de telegrame din India.

Conducerea companiei a afirmat că veniturile în scădere au condus la renunţarea la acest serviciu, care a devenit depăşit în epoca e-mail-urilor, a telefoanelor fixe şi a celor mobile omniprezente. Ministerul Telecomunicaţiilor a făcut însă cunoscut că a pierdut 250 de milioane dolari în ultimii şapte ani şi că este momentul să pună capăt acestui serviciu.

Serviciul de telegrame din India a luat naştere în 1850, atunci când prima telegramă a fost trimisă din oraşul Calcutta, estul Indiei, către Diamond Harbor, o suburbie din sud situată la aproape 40 km distanţă de centrul oraşului. În următoarele decenii, birourile de telegraf s-au înmulţit atât de mult încât vastul continent a fost acoperit de o importantă reţea de cabluri devenită cunoscută pentru viteza şi fiabilitatea sa.

Timpul.md (A.G.) via Moldpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *