Externe

India: Cel puțin șapte morți în urma unui atentat organizat de rebelii maoiști

Acțiunea insurgenților a vizat un vehicul al poliției, ce revenea dintr-o misiune de patrulare în districtul Palamu din statul Jharkhand, fief al rebelilor maoiști.

Conform publicației India Today, în vehicul se aflau 12 polițiști.

‘Șapte polițiști și-au pierdut viața și alți șase au fost răniți atunci când explozia a aruncat în aer microbuzul poliției’, a explicat Talo Soren, șeful poliției din localitatea Chattarpur, în apropierea căreia s-a produs atentatul.

Militanții maoiști au deschis focul de armă automată asupra unui al doilea vehicul al poliției, dar după riposta polițiștilor rebelii s-au refugiat în junglă.

Rebelii maoiști din India, care resping sistemul democrației parlamentare, susțin că lupta lor armată are ca scop apărarea drepturilor celor săraci și marginalizați din societatea indiană.

Potrivit South Asia Terrorism Portal, peste 6.900 de persoane, printre care civili și membri ai personalului de securitate, au fost uciși în violențele provocate de mișcarea maoistă în India după 2005.

Anterior în cursul zilei de miercuri, trei rebeli maoiști fuseseră lichidați într-un schimb de focuri cu poliția într-un alt district din statul indian Jharkhand.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *