CSI / RusiaInternaționalRăzboiUcraina

Indonezia vine cu planul fierbinte care ar putea aduce pacea în Ucraina: Oamenii Putin și Zelenski ar fi coordonați de ONU

Indonezia propune o zonă demilitarizată și un referendum organizat de ONU în zonele disputate de ruși și ucraineni în cadrul unui plan de pace pentru Ucraina.

Ministrul indonezian al Apărării, Prabowo Subianto, a propus sâmbătă, 3 iunie, un plan de pace pentru războiul din Ucraina. Propunerea a fost făcută în fața oficialilor din domeniul apărării din întreaga lume, reuniți la Singapore. Planul indonezianului are mai multe puncte, inclusiv o încetare a focului „pe pozițiile actuale” și stabilirea unei zone demilitarizate prin retragerea la 15 kilometri de la poziția fiecărei părți, transmite Stiripesurse.

Zona demilitarizată ar trebui să fie monitorizată de o forță de menținere a păcii desfășurată de Națiunile Unite. De asemenea, planul prevede organizarea de către ONU a unui referendum „pentru a stabili în mod obiectiv dorințele majorității locuitorilor din zonele disputate”, potrivit Reuters.

Propunerea Indoneziei vine în urma vizitei președintelui indonezia Joko Widodo la Moscova și Kiev, unde s-a oferit să joace rolul de mediator.

Vă amintim că președintele Ucrainei, Volodimr Zelenski a propus un plan de pace în 10 puncte, care presupune ca Rusia să își retragă toate trupele din Ucraina. Consilierul ucrainean Ihor Zhovkva a declarat că Ucraina nu este interesată de o încetare a focului care să consfințească toate câștigurile teritoriale rusești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *