ActualitateEconomie

Industria transporturilor maritime duduie – Maersk a îmbunătăţit estimările privind profitul anual

Compania daneză A. P. Moller Maersk A/S a revizuit în creştere estimările privind profitul anual, în urma majorării cererii pe segmentul livrării de containere pe plan global, pe fondul crizei din Marea Roşie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Maersk se aşteaptă în acest an la un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 7-9 miliarde de dolari, faţă de estimarea precedentă, de 4-6 miliarde de dolari şi de nivelul 9,6 miliarde de dolari din 2023. Analiştii se aşteaptă anul acesta la EBITDA de 6,6 miliarde de dolari. Maersk, una dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume, cu o cotă de piaţă de aproximativ 17%, transportă mărfuri pentru giganţi ca Walmart, Nike şi Unilever. Compania, care este văzută ca un barometru al comerţului mondial, a avertizat că există noi semne de congestionare a porturilor, în special în Asia şi în Orientul Mijlociu, şi o creştere suplimentară a tarifelor de transport de containere.

Avansul preţurilor la transportul de containere şi noi probleme în porturi vor contribui la o performanţă financiară mai solidă în semestrul doi din 2024, a anunţat Maersk. Compania se aşteaptă la un flux de numerar disponibil de cel puţin un miliard de dolari în 2024.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *