Actualitate

(INEDIT) Premierul interimar al Ucrainei Arseni Iațeniuk are origini românești este din regiunea Cernăuți și cunoște limba română

Surse din regiunea Cernăuți au confirmat pentru R.B.N. Press că liderul Opoziției Ucrainene domnul Arsenie Iațeniuc, este de profesie avocat și este născut în Cernăuți, unde și-a făcut și studiile.

Unul dintre bunicii lui Arsenie Iațeniuc era etnic român și cetățean al României Mari interbelice.

Este familiarizat cu problemele românilor din nordul Bucovinei și înțelege destul de bine românește. Tatăl său a fost prodecanul Facultății de Istorie din Cernăuți, unde locuiește și în prezent fiind pensionar, fiul său vizitând-ul adesea.

Iațeniuk este unul dintre liderii opoziției din Partidul Patria, din care face parte și Iulia Timoșenko. Este liderul politic preferat de Washington, care la aflarea veștii despre numire a și anunțat un împrumut de un miliard de dolari pentru Ucraina. Economia ucraineană are însă nevoie de 35 de miliarde de dolari.

„Vom lua măsuri extrem de impopulare pentru că guvernul și președintele de dinainte erau atât de corupți încât țara se află într-o situație financiară disperată. Suntem pe marginea dezastrului, iar acesta este guvernul sinucigașilor politici. Așa că: Bine ați venit în iad!”, a declarat Iațeniuk pentru BBC.

A atras atenția că noua conducere a țării se va opune din toate puterile încercărilor de secesiune:

„Ucraina va rămâne unită. În ciuda forțelor din interiorul țării care încearcă să separe țara vom face tot ceea ce putem pentru a păstra unitatea și integritatea teritorială a țării mele.

– Ce spuneți de forțele separatiste din Crimeea? Sunteți îngrijorați de ele?

– Le vom face față”.

Sursa: rbnpress.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *