Politică

(Infografic) Ce au ales moldovenii în scrutinul din iunie 2011?

Astfel, PLDM a obţinut 285 mandate de primari, 299 funcţii de consilieri raionali şi municipali şi 2923 consilieri săteşti şi comunali, fiind urmat de PDM, cu 220 de primari şi PCRM cu 203 primari. PCRM este lider la numărul de consilieri aleşi pe listele formaţiunii: 434 de consilieri raionali/municipali şi 3440 de consilieri săteşti/orăşeneşti. PDM are 226 de consilieri raionali/municipali şi 2263 de consilieri săteşti/orăşeneşti. Partidul Liberal a acumulat 16,21% pe republică şi are 98 de primari, 130 de consilieri raionali/municipali, 76 de consilieri orăşeneşti şi 1162 de consilieri locali. În raioanele Străşeni şi Ialoveni au fost înregistrate cele mai bune rezultate ale Partidului Liberal. Partidele extraparlamentare – Partidul Ecologist „Alianţa Verde”, Partidul Social Democrat, Partidul „Pentru Neam şi Ţară”, Partidul Socialiştilor şi Blocul electoral „Forţa a treia” – au câte unu-doi primari, Partidul Republican are patru primari, Partidul Naţional Liberal are cinci primari, iar Partidul Popular Creştin Democrat are şase primari. În acelaşi timp, 68 de candidaţi independenţi (inclusiv în UTAG) au câştigat fotoliul de primar.

În total, la alegerile locale generale din acest an au fost aleşi 10.630 de consilieri săteşti/orăşeneşti, 1120 de consilieri raionali/municipali şi 898 de primari.

Notă:

*HARTA de mai jos este colorată în funcţie de culoarea partidului care a câştigat cel mai mare număr de primari la nivel raional.

**Localităţile haşurate în dungi bicolore semnifică un număr identic de mandate obţinute de partidele respective.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *