Economie

(INFOGRAFIC) Subvențiile pentru agricultură în 2012: Pentru ce, cui și unde au fost alocate

Care raioane au primit cele mai multe subvenții atât în anul 2012 dar și în ultimii șase ani? Acestea sunt câteva din întrebările la care răspunde noul infografic publicat pe BudgetStories.md.

Infograficul demonstrează că distribuția geografică a subvențiilor este una neuniformă. În anul 2012, primele trei regiuni cu cel mai mare volum de subvenții (în termeni absoluți) au fost: raionul Briceni (22,2 milioane lei), Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia (20,3 milioane lei) și raionul Anenii Noi (20,0 milioane lei). La compararea cu perioada 2006-2011, se dovedește că raioanele Bălți, Dondușeni și Ocnița au fost în topul clasamentului pentru alocările subvențiilor în agricultură. Raioanele Nisporeni, Călărași și Hâncești au recepționat cel mai mic volum de subvenții din Fondul de subvenționare în ultimii șase ani.

Chiar dacă 68% din volumul producției globale agricole este produs de gospodăriile țărănești și gospodăriile populației, acestea primesc doar 25,5% din subvenții. Restul 74,5% din Fond sunt alocate întreprinderilor agricole (SRL, SA, SC, CAP, CP) care generează numai 32% din volumul producției globale agricole.

Infograficul mai descrie și prioritățile de subvenționare și domeniile de interes maxim ale agricultorilor subvenționați.

BudgetStories.md a fost creat pentru prezentarea datelor bugetare deschise într-o formă vizuală, descriptivă și accesibilă. Utilizatorii site-ului au acces la infografice, vizualizări ale datelor din buget și analize despre cheltuirea banilor publici. Platforma lansată se dorește a fi un instrument de comunicare continuă prin intermediul imaginilor despre cheltuielile publice și eficiența utilizării acestora.

PDF: INFOGRAFIC BUDGETSTORIES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *