Actualitate

(INFOGRAFIC) Tehnica militară separatistă concentrată în estul Donbassului

Autoritățile ucrainene au publicat astăzi, 11 martie, un infografic privind prezența în estul Ucrainei a grupărilor separatiste pro-ruse formate în regiune.
Pe direcția Lugansk sunt concentrați 5500 separatiști, până la 50 de tancuri și tot atâtea unități de artilerie. Tot aici sunt prezente 36 de unități de sisteme reactive și 90 de mașini blindate. Cele mai afectate regiuni, de luptele separatiste sunt Stanița Luganska, Sceaste și coridorul din Lisiceansk.

Armata așa zisei republici populare din Donețk este la acest moment mai puternică pe direcția Donețk. Aici sunt localizați peste 6 mii de luptători, 82 de tancuri, 91 de mașini blindate, 50 de instalații de artilerie și 24 de unități GRAD.

Experții susțin că un atac în masă ar putea avea loc pe ambele flancuri în Avdeevka, după care forțele separatiste ar putea încerca să pătrundă pe direcțiile Krasnoarmeisk, Kramatorsk sau Slaveansk.


În ciuda la informațiile provocatoare publicate de ocupanți pe Internet, forțele separatiste din partea de sud a frontului, cedează vizibil altor direcții. Aici ar trebui să menționăm cele 2 mii 500 de luptători, 25 de tancuri, 20 de mașini blindate, 36 de unități de artilerie dar și 80 de alte tipuri de vehicule. Pe această direcție deplasarea separatiștilor este posibilă în drecția Volnovahi.

news.liga.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *