Actualitate

Informaţii contradictorii privind starea de sănătate a lui Anatoli Karpov: Fostul campion mondial la șah ar fi în comă

Informaţii contradictorii circulă cu privire la starea de sănătate a şahistului rus Anatoli Karpov, fost campion mondial, care ar fi fost internat la Moscova din cauza unei răni la cap şi ar fi ţinut în coma artificială, scrie ziarul L’Equipe, potrivit Agerpres.

În vârstă de 71 de ani, Anatoli Karpov a fost internat în stare gravă la un spital din Moscova, potrivit agenţiei spaniole EFE, care citează agenţia rusa RIA Novosti. Fostul campion mondial a fost plasat în comă artificială. El are o rană la cap care ar fi consecinţa unui accident domestic, conform versiunii oficiale.

Fiica sa, Sofia, a dezminţit informaţia potrivit căreia Karpov ar fi fost descoperit în stare de ebrietate şi inconştient după ce a fost agresat nu departe de Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rusiei, el fiind deputat. Agenţia rusă TASS, care îl citează pe Albert Stepanian, un apropiat al lui Karpov, indică faptul că fostul şahist este în stare stabilă şi respinge orice idee de agresiune.

Anatoli Karpov a fost campion mondial la şah între 1975 şi 1985, an în care a fost detronat de compatriotul său Garry Kasparov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *