ActualitateExterne

Înfrângere majoră în Parlament pentru noul președinte al Argentinei. Ia în calcul un referendum pentru pachetul de măsuri economice propus

Proiectul de reformă economică al noului președinte argentinian, Javier Milei, a fost respins parțial de Parlament. Votul a stârnit reacții pe piețele financiare. Guvernul ia în calcul să organizeze un referendum pe tema pachetului de legi.

Guvernul președintelui argentinian Javier Milei încearcă să-și salveze pachetul amplu de reforme economice. Asta după ce parlamentarii camerei inferioare a Parlamentului au respins marți mai multe propuneri esențiale din proiectul de lege. Acestea au fost trimise la comisii pentru o nouă analiză.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat miercuri pentru Reuters că este puțin probabil ca proiectul de lege să ajungă înapoi în Congres.

Guvernul analizează varianta împărțirii pachetului în mai multe propuneri separate. De asemenea, ar putea fi organizat un referendum național. Pachetul conține prevederi care ar permite privatizarea entităților de stat, modificarea a sute de reglementări și o reducere a subvențiilor de stat.

Milei, care i-a acuzat pe parlamentarii din opoziție de „trădare”, susține că sunt necesare reforme pentru a salva Argentina din cea mai gravă criză economică din ultimele decenii, care a dus inflația la peste 200%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *