ActualitateExterne

Infrastructura energetică din cinci regiuni a fost atacată!

Rusia a lansat sâmbătă un atac cu rachete și drone, avariind instalații energetice în cinci regiuni din Ucraina, au declarat oficiali, citați de Reuters. Operatorul rețelei naționale ucrainene de distribuție Ukrenergo a declarat că atacul a avariat instalații energetice din regiunile Donetsk, Zaporojie și Dnipropetrovsk, regiunea centrală Kyrovohrad și regiunea Ivano-Frankivsk din vest.

„Astăzi dimineață, rușii au lansat un alt atac asupra instalațiilor energetice ucrainene. Din martie este deja al șaselea atac masiv, complex, cu rachete și drone împotriva infrastructurii energetice civile”, a transmis Ukrenergo.

DTEK, cea mai mare companie privată de generare a energiei din Ucraina, a declarat că în timpul atacului cele două centrale termice ale sale au fost lovite și că echipamentele au fost „grav avariate”.

Oficialii regionali au raportat că pompierii stingeau incendiile izbucnite în urma loviturilor.

Nu sunt informații cu privire la victime. Apărarea aeriană ucraineană a doborât 35 din 53 de rachete rusești și 46 din 47 de drone rusești, a precizat comandantul forțelor aeriene.

Din martie, Rusia și-a intensificat bombardamentele asupra infrastructurii energetice ucrainene, provocând pene de curent și împingând importurile de electricitate la niveluri record.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *