Ultima oră

Infrastructura Rusiei, neglijată din cauza măsurilor populiste

”Rusia trebuie să accelereze dezvoltarea infrastructurii de cel puţin patru ori pe an, întrucât suntem cu mult rămaşi în urmă la acest capitol, din cauza populismului autorităţilor”, a spus Kudrin, citat de Agerpres. El s-a pronunţat pentru creşterea vârstei de pensionare, în contextul în care populaţia Rusiei este în proces de îmbătrânire, iar ponderea din PIB alocată pensiilor se apropie de 3%. La ora actuală, vârsta de pensionare în Rusia este de 55 de ani în cazul femeilor şi de 60 în cel al bărbaţilor.

”Trebuie crescută vârsta de pensionare, iar resursele economisite astfel să fie redistribuite la construcţia infrastructurii”, a adăugat Kudrin. Potrivit acestuia, subvenţionarea excesivă a întreprinderilor, paternalismul în susţinerea unor ramuri și măsurile populiste posibilitatea dezvoltării infrastructurii. Kudrin a avertizat că, peste doi-trei ani, Kremlinul nu va face faţă cheltuielilor pe care le-a anunţat cu precădere în sfera socială, întrucât veniturile bugetare au fost supraestimate.

Autorităţile au pornit de la premisa că vor înregistra venituri mai mari din exportul petrolului, dar preţul acestuia a scăzut deja de la 115 dolari (cât figurează în previziunile bugetare) la 91 de dolari.

Conform aceleiași surse, Kudrin a fost demis din postul de ministru al finanţelor de către Dmitri Medvedev în septembrie 2011, imediat după ce a fost anunţată rocada posturilor între membrii tandemului aflat la putere. El a declarat atunci că va refuza să facă parte dintr-un guvern condus de Medvedev, pe atunci şef de stat, întrucât dezaprobă decizia acestuia de a majora substanţial cheltuielile pentru apărare.

Prezent la Forumul de la Sankt-Peterburg, Klaus Kleinfeld, directorul executiv al Alcoa Inc (cel mai mare producator de aluminiu din SUA) a semnalat, citat de Agerpres, că doar o treime dintre drumurile Rusiei corespund standardelor mondiale, cea mai mare parte a infrastructurii ruse în Extremul Orient fiind construită cu peste 50 de ani în urmă.

Directorul VTB Bank, Andrei Kostin, a arătat că Extremul Orient rus rămâne o regiune slab dezvoltată, iar pentru organizarea Summitului APEC, toată infrastructura trebuie construită de la zero.

Capital.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *