Actualitate

Înfrățire între Cluj și Ungheni. Parcul Central din Ungheni ar putea deveni Parc Cluj-Napoca

 „E un moment de istorie, de suflet și de viitor pentru România și Republica Moldova și pentru orașele noastre, Cluj-Napoca și Ungheni. Sper să concretizăm cât mai multe proiecte comune între orașele noastre, iar relațiile noastre de colaborare să continue pe un nivel ascendent”, a subliniat primarul Emil Boc, citat de Ziua de Cluj.

„Ne-am dorit foarte mult să se întâmple evenimentul de astăzi. Orașul Ungheni este al 3-lea ca mărime din Republica Moldova, oraș distinct, cu tradiție. Am reușit să facem multe proiecte frumoase împreună cu echipa de acolo. Mă bucur că începând de astăzi vom scrie o pagină nouă în relațiile dintre Cluj-Napoca și Ungheni”, a precizat Alexandru Ambros, primarul orașului Ungheni.

Edilul de Cluj a adăugat că „obiectivul nostru este ca în perioada imediat următoare, având în vedere faptul ca deja există cadrul juridic care să permită colaborarea instituțională, să dezvoltăm câteva proiecte bilaterale, proiecte comune, pe care municipalitatea clujeană să le implementeze în Ungheni, cum ar fi, de exemplu, posibilitatea modernizării Parcului Central din orașul Ungheni, parc care să se numească Parc Cluj-Napoca, printr-o susținere financiară și de infrastructură sau prin contribuția Primăriei Cluj-Napoca, ca o primă formă de colaborare directă între cele două municipalități. De asemenea, vom extinde colaborarea la nivel cultural între cele două municipalități și nu în ultimul rând orașul nostru va avea în continuare poarta deschisă pentru tinerii moldoveni care doresc să studieze în România și în Cluj-Napoca”.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *