Ingredientul secret pentru clătite pufoase şi fragede care nu se lipesc
Din ingredientele de mai jos am obţinut circa 20 de clătite fine, fragede şi pufoase, rumenite uniform şi foarte aspectuoase. Vă invit să descoperiţi cea mai bună reţetă de clătite!
Ingrediente:
6 ouă
300 ml de lapte rece
300 ml de apă minerală carbogazoasă (folosiţi apă abia desfăcută şi suplimentaţi dacă vi se pare că aluatul este prea gros la final)
300 g de făină
100 g de unt topit (untul previne lipirea clătitelor de tigaie)
3 plicuri de zahăr vanilinat
3 linguri de zahăr tos
Un praf de sare
O lingură de smântână (24% grăsime) – ingredientul secret care face clătitele fine şi pufoase
Mod de preparare: se bat ouăle bine, se adaugă laptele, apa minerală, zahărul, zahărul vanilinat, sarea şi untul topit călduţ. Se amestecă bine, apoi se adaugă făina cernută şi se amestecă bine compoziţia cu un tel, pentru a nu se forma cocoloaşe. La final se adaugă smântâna şi se amestecă din nou bine.
Pentru că am folosit unt în aluat, am uns tigaia cu puţin unt rămas doar la prima clătită. Următoarele nu au nevoie de grăsime, iar asta veţi simţi când întoarceţi clătita pe cealaltă parte, pentru că nu se lipeşte deloc.
Se încinge bine tigaia, apoi se lasă focul mic şi se adaugă câte un polonic de aluat. Se întinde bine pe suprafaţa întregii tigăi şi se lasă până când marginile clătitei se rumenesc. Se întoarce pe cealaltă parte şi se mai lasă pe foc circa 1 minut. Asta-i tot!
La final am obţinut cele mai delicioase clătite, aromate, fine, fragede, elastice, compacte, care nu au lăsat deloc compoziţia să se scurgă. Le puteţi umple cu cremă de ciocolată şi felii de banană, cu diverse gemuri sau cu brânză sărată (dar în acest caz nu adăugaţi zahăr în compoziţie).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!