Frumusețe

Îngrijirea genelor (I)

Pentru ca ochii tăi să fie scoşi în evidenţă nu este neapărat necesar să te machiezi puternic, în culori vii. Un machiaj simplu, care poate părea banal, te poate ajuta la fel de mult. Naturaleţea poate fi frumoasă şi te poate pune în valoare, fără ca tu să faci eforturi prea mari. Pentru a-ţi evidenţia ochii prin machiaje naturale, trebuie să ai gene desăvârşite, sănătoase. Cu cât acestea sunt mai arcuite şi mai dese, cu atât mai puţin timp vei pierde în faţa oglinzii pentru a aplica rimelul.

Cum ai grijă de gene?

Hidratarea

Uleiul de ricin sau uleiul de măsline stimulează procesul de creştere şi le întăreşte baza. Aplică cu un beţişor de urechi uşor pe gene înainte de culcare şi dimineaţa clăteşte din abundenţă cu apă călduţă. În plus, poţi aplica comprese hrănitoare cu infuzie de gălbenele, iar procesul de demachiere trebuie să fie unul îngrijit, fără mişcări bruşte. În zilele în care nu trebuie să mergi la serviciu sau la diverse evenimente, poţi să renunţi la machiaj, oricât de simplu ar fi. Uită chiar şi de rimel şi lasă genele să respire!

Demachierea

Demachierea nu trebuie să lipsească din obiceiurile tale zilnice. Oricât ai fi de obosită, nu renunţa la a te demachia. Rimelul lăsat peste noapte este obositor pentru genele tale, care pot deveni casante. Demachierea nu durează mult, iar astfel îţi păstrezi tenul curat. Nu brusca genele! Demachiază-te cu atenţie şi foloseşte un demachiat delicat cu ochii tăi, care să nu irite pielea sensibilă. Pentru o demachiere complet naturală, spală-te pe faţă cu infuzie de muşeţel. Machiajul lăsat peste noapte este o adevărată povară pentru genele tale, care se pot rupe din cauza mişcărilor din timpul somnului.

Rimelul

Pentru ocazii speciale puteţi opta pentru un rimel negru, cu efect de alungire a genelor. Pe timpul zilei, încercaţi un rimel maro, şi nu unul negru. Nuanţa uşor maronie vă va oferi un look natural, iar genele nu vor părea încărcate şi nu vor avea efectul de alungire forţată.

Oana Buzilă
oana.buzila.timpul@gmail.com 

(Va urma)
 
Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *