Război

Înlocuirea lui Surovikin cu Gherasimov este o schimbare importantă în abordarea lui Putin privind gestionarea războiului – serviciile speciale britanice

Ministerul britanic al Apărării a comentat pe Twitter, la 11 ianuarie, remanierea conducerii militare ruse în legătură cu războiul din Ucraina declanșat de Rusia.

Serviciile de informații au reamintit că ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că șeful Statului Major General, Valeriy Gherasimov, a devenit comandantul “operațiunii militare speciale” din Ucraina. El l-a înlocuit pe generalul Serghei Surovikin, care se afla la conducerea trupelor ruse din Ucraina din octombrie 2022.

Această numire, potrivit Ministerului britanic al Apărării, marchează o schimbare importantă în abordarea dictatorului rus Vladimir Putin în ceea ce privește gestionarea războiului.

Serviciile de informații notează că numirea lui Gerasimov în funcția de comandant al teatrului de operații este un indiciu al seriozității crescânde a situației Rusiei și o recunoaștere clară a faptului că această campanie nu este în concordanță cu obiectivele strategice ale Rusiei.

“Este probabil ca această mișcare să fie întâmpinată cu extremă nemulțumire de o mare parte a ultranaționaliștilor și a bloggerilor militari din Rusia, care îl acuză din ce în ce mai mult pe Gherasimov de proasta gestionare a războiului”, se arată în raport.

Ministerul britanic al Războiului a adăugat că, spre deosebire de Gherasimov, Surovikin era foarte cunoscut în comunitate pentru sprijinul său pentru o abordare mai realistă. Acum, în calitate de comandant adjunct, este aproape sigur că autoritatea și influența sa s-au diminuat considerabil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *