Actualitate

Inscripție anti-austriacă apărută pe peretele unei sucursale Raiffeisen Bank din Cluj. Reacția polițiștilor

Refuzul Austriei de a accepta aderarea României la spațiul Schengen provoacă în continuare reacții dintre cele mai diverse în rândul românilor. La Cluj, pe peretele unei bănci cu capital austriac, o persoană necunoscută a scris „Nazi Bank”.

Polițiștii clujeni au preluat acest caz și au demarat cercetările, vineri, 9 decembrie. Mesajul a apărut pe peretele unei clădiri din cartierul clujean Mănăștur, în interiorul căreia funcționează o filială bancară a Raiffeisen Bank. Deși nu a existat o plângere oficială, Poliția s-a autosesizat în acest caz.

„Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliției au demarat verificări din oficiu, în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale, aspecte care urmează a fi înaintate unității de parchet. Menționăm că până în prezent nu au fost depuse plângeri, în continuare, rezultatele verificărilor urmând a fi analizate de reprezentanții parchetului, în ceea ce privește derularea ulterioară a cercetărilor, în scopul tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate”, au informat reprezentanții Poliției Cluj.

Totodată, aceștia au precizat faptul că la nivelul unității de poliție au fost analizate și organizate activități specifice, pentru combaterea unor viitoare astfel de evenimente.

Cazul de la Cluj nu este însă unul izolat. Înfuriați de refuzul Austriei de a accepta aderarea României la Schengen, numeroși români reacționează boicotând sau anunțându-și intenția de a boicota companiile austriece.

Este și cazul unui antreprenor clujean care îi invită pe români să boicoteze băncile austriece și produsele din această țară, ca răspuns la gestul Austriei, de a se opune fără un motiv întemeiat aderării României la Schengen.

El a anunțat pe contul său de Facebook că și-a retras banii de la una dintre băncile cu capital austriac, în semn de protest față de politica dusă de această țară față de România.

La detaliile transferului el a scris: „Transfer disponibilități bănești după umilirea României de Austria” și a postat și o fotografie cu actul respectiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *