Actualitate

Inspectoratul Național de Probațiune are un nou director adjunct

Inspectoratul Național de Probațiune (INP) are un nou director adjunct. Sergiu Mărgărint a fost prezentat marți colectivului INP. Acesta va exercita și atribuțiile directorului INP, până la numirea acestuia, transmite TV8.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, i-a urat succes directorului adjunct, menționând că așteptările sunt mari, iar sistemul de probațiune are nevoie de schimbări substanțiale.

 „Sunt necesare acțiuni concrete pentru consolidarea integrității și capacității profesionale a sistemului de probațiune, sporirea încrederii cetățenilor în consilierii de probațiune, dar și schimbarea percepției sociale față de persoanele liberate condiționat. Trebuie dezvoltate și diversificate programele probaționale, astfel încât să crească șansele de reintegrare în societate a condamnaților și angajarea acestora în câmpul muncii”, a subliniat Litvinenco.

De asemenea, ministrul a reiterat că Ministerul Justiției va susține inițiativele privind dezvoltarea și eficientizarea funcționării sistemului de probațiune, care trebuie să devină cu adevărat o alternativă credibilă la detenție și să contribuie la menținerea gradului de siguranţă în comunități.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *